Promovare şi cooperare economică

Promovarea exporturilor româneşti

Investitorii români interesați să dezvolte afaceri cu firme partenere din Republica Macedonia pot solicita Departamentului de Comerț Exterior și Relații Internaționale din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și al Relațiilor cu Mediul de Afaceri infomații privind climatul de afaceri din această țară: evoluția principalilor indicatori economici, dimensiunea pieței (import, export), domeniile care pot oferi oportunități de afaceri pentru exportatorii români, reglementări și practici comerciale, documentația solicitată la import, taxe vamale pentru import, proceduri vamale, bariere netarifare la import, aspecte legate de călătoriile de afaceri.

Informații utile privind oportunitățile de afaceri, licitații și evenimente internaționale pot fi accesate pe portalul de comerț exterior http://www.portaldecomert.ro, administrat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Investitorii români interesați de mediul de afaceri din Republica Macedonia au la dispoziție posibilitatea de a se informa direct accesând pagina web a Camerei Economice a Macedoniei (http://www.mchamber.mk), respectiv site-ul Agenției pentru Investiții Străine și promovarea Exportului a Republicii Macedonia (http://www.investinmacedonia.com).

Pentru orice alte informații, reprezentanții mediului de afaceri din România pot contacta Ambasada României la Skopje la numerele de telefon sau adresele de e-mail afișate pe site-ul misiunii.

 

Alegeri pentru Președintele României – 2019

07.08.2019

– Votul în străinătate – INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Cetăț…

Eveniment muzical al Orchestrei Române de Tineret în luna mai la Skopje

14.05.2019

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal în primul turneu balcanic (11-15 mai), prima prezentare a cărţii Poveste din România de azi – Orchestrele…